Приїзд сюди навіть на декілька днів – це вже свято та море позитивних емоцій від приголомшливого вигляду на гірські верхівки та полонини, стильних сучасних номерів, чудового басейну та SPA.
«Ribas Hotels Group взяла в керування новий готель DIDUKH у Буковелі. Ми стараємось дивувати класними ідейними дизайн-рішеннями та високим сервісом, коли проєктуємо готелі, – говорить Артур Лупашко, засновник Ribas Hotels Group. – Дизайн DIDUKH власники проєктували самостійно, поєднавши автентичність та сучасність, вишуканість. У цьому бутік-готелі велике SPA, ресторан з окремою сніданковою зоною, конференц-залом, дитячою кімнатою, закритим паркінгом, лижною кімнатою. Важливо, що обслуговування в DIDUKH на рівні п'ятизіркового готелю, хоча це 4-зірковий готель. Крім того, для кожного гостя в готелі працює величезна команда».
Отже, візит у DIDUKH – це не просто відпочинок, це подорож у часі, коли традиції та дух минулих поколінь переплітаються з сучасністю. В готелі цінують українські традиції та обряди, найкращі українські страви тут переосмислені та представлені в осучасненому вигляді. Зі своїх номерів, з ресторану та навіть з басейну можна милуватись неймовірною панорамою Карпат, кольори та настрої якої змінюються ледь не щохвилини.
«Ми взяли в керування готель DIDUKH та вбачаємо в ньому відображення філософії Ribas Hotels Group. Наша місія – створювати проєкти, які стануть якорями для нових туристичних напрямів. Тут все зроблено з увагою до деталей, а сервіс орієнтований на максимальний комфорт гостей. Я вважаю, що наше співробітництво дозволить створити дійсно комфортне місце, в якому кожен зможе віднайти себе», – зазначив Артур Лупашко.
У готелі DIDUKH, що має 18 комфортних номерів, ви маєте змогу ближче познайомитись з українськими традиціями: куштування 12 страв за великим столом на святий вечір, виготовлення дідуха, а потім ритуальне спалення його та загадування бажань, святочні ворожіння і ще багато цікавого.
Ресторан SAZHA – це справжня гордість готелю. Витончений дизайн з неймовірним декором в українському стилі з використанням природного каменю, кераміки, дерева, натурального текстилю, справжніх колосків пшениці, польових та гірських трав занурює в атмосферу природи та легкості.
Шеф-кухарем закладу став переможець проекту «Пекельна кухня» (2021) Юрій Діденко. Він має великий досвід роботи у мішленівських ресторанах Копенгагена Relæ 1 та Cadeau 2, добре знає українську та європейську кухню. Премудрості виготовлення соусів та роботи зі спеціями досконало вивчив у східних кухарів переважно з Індії, з котрими декілька років працював на круїзних лайнерах. Нині Юрій Діденко використовує закордонний досвід в приготуванні українських страв у готелі DIDUKH. Його спеціалізація – інф’юзи, ефірні масла, дегідрація й емульсії. Куштувати страви ви зможете в ресторані SAZHA, милуючись панорамним видом українських Карпат.
«Розробляючи концепцію кухні ресторану SAZHA, – розказує шеф-кухар Юрій Діденко, – ми одразу вирішили, що чорний колір сажі з печі має знайти своє відображення у стравах та декорі. Так з’явилося багато страв повністю або частково забарвлених у цей колір! Наш фірмовий паштет «Сажа» – чорного кольору, подається на чорній тарілці з чорним хлібом та ожиновим соусом. До борщу ми подаємо чорні пампушки. Вареники та піца у нас теж чорні. Також використовуємо чорні елементи при декоруванні страв. Кольору сажі і наш посуд: тарілки, соусники, горнятка».
Практично кожна страва від зіркового шеф-кухаря – кулінарний шедевр, заради якого варто приїхати до Буковелю. Важливо, що всі страви готуються з найсвіжіших, натуральних інгредієнтів, вирощених на місцевих фермах та зібраних у карпатських лісах. Чого вартує фірмовий вінегрет по-буковинськи до складу якого входять як традиційні інгредієнти – квашена капуста, мариновані огірочки та овочі, мариновані у запашній домашній соняшниковій олії, так і не дуже – білі гриби та вимочені у власному соці свіжі яблука. Заправлена страва пахучою соняшниковою олією, гелем з айви та емульсією із зеленої цибулі. Завдяки їм вінегрет має красивий колір та яскравий смак.
Інші фірмові страви ресторану SAZHA також вартують уваги. Про найкращий тартар Карпат з оленини вже ходять легенди не тільки в нашій країні, а й за кордоном. Заради того, щоб його скушувати люди долають сотні кілометрів.
Так само, як і заради авторських голубців від Юрія Діденко, у котрих замість традиційного рису він використовує булгур, а у начинку додає в’ялені томати. Страва вийшла настільки смачною, що гості часто просять шефа поділитися рецептом.
«Ми спеціально зробили адаптивне меню – мікс української та європейської кухні, – продовжує шеф-кухар Діденко, – щоб задовольнити кулінарні бажання усіх наших гостей. Наприклад, піца – італійська страва, її завжди просять приготувати дітям. У нас класичний неаполітанський рецепт, лише з тієї різницею, що тісто чорного кольору. Начинки до піци – класичні та авторські. Так само ми готуємо картоплю фрі. Робимо це для того, щоб батьки не ламали голову, що з меню замовити дитині».
Є в меню і страви, що багато століть належали до традиційної української кухні, але сьогодні практично забуті. В першу чергу мова про яйохи – це традиційна українська страва, яка готується з білої квасолі, вирощеної в Прикарпатті, сушених білих грибів та цибулі. Це своєрідна мачанка: раніше так називали всі страви, в які можна було вмочити хліб. За осучасненим старовинним рецептом готують в ресторані ще одну страву, що має назву – верещака. Ця староукраїнська страва зі свинини, що тушкується у буряковому квасі.
Серед популярних страв є й класичні полтавські галушки у авторській інтерпретації – із додаванням ніжної яловичини та соусу з топленого молока. Рецепт такого соусу Юрій привіз з Данії, де працював у ресторані, що має зірки Мішлен.
«Це не просто готель, а комплекс характеристик, що створюють атмосферу, в якій гостям цікаво знаходитись та вивчати готель, – говорить Артур Лупашко, засновник Ribas Hotels Group. – Це простір, в який розташований на дуже високій точці Буковелю, але заради якого гості готові долати цей шлях – краєвиди вражають настільки, що зупиняється час».